Veilig knuffels haken

VEILIGHEID OP DE EERSTE PLAATS

Bij knuffels en kinderen

Knuffels maken, niets is leuker! Maar met kinderen is veiligheid heel belangrijk. Maak jij je soms ook zorgen over de kwaliteit van je knuffel? Voldoen de oogjes en neusjes wel die je online en in winkels kan vinden?

Bij knuffels en kinderen komt veiligheid op de eerste plaats. Daarom zoeken we zorgvuldig onze leveranciers uit, binnen Europa, die voldoen aan de strengste Europese veiligheidsnormen.

Zo voldoet onze collectie veiligheidsoogjes aan de volgende normen:

E.U.
Europeese richtlijn ‘Veiligheid van speelgoed’ 2009/48/EC, dit product voldoet ruimschoots aan de EN-71,3 veiligheidsnorm.

U.S.A.
Standaard consumenten veiligheid, specificatie op speelgoed veilgheid (ASTM F963-91)
*ASTM=American Society for Testing and Materials

Daar stopt het echter niet bij. Zo zijn onze veiligheidsoogjes en veiligheidsneusjes grondig getest.

Waarop zijn ze dan getest?

In een eerste test wordt de sluiting en grip van het oogje nagekeken. Dit gebeurt door de trekkracht en sterkte van het oogje samen met de sluiting te testen. Zo zijn we zeker dat een kinderhand deze onmogelijk los kan krijgen.

Een knuffel wordt uiteraard vooral geknuffeld, daarom is er in een 2de test gecontroleerd dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen, zo kunnen we ook hier gerust zijn.

Ook onze andere producten ondergaan gelijkaardige controles. Zo zijn onze houten ringen en kralen gegarandeerd speekselveilig en zweet echt. Ook hier kan er dus naar hartelust gesabbeld worden.

TOP