Alpaca, de zachtaardige krullenbol

We toonden ons nieuwste patroon aan Hanne, super-fan en expert van Alpaca’s

Patroon van maart: De Alpaca

Zachtaardige krullenbol

Alpaca of lama

De alpaca is de laatste jaren aan een behoorlijke opmars in populariteit bezig. Dat zie je zowat overal. Alpaca-pennenzakken, kaften, knuffels, T-shirts. Enfin, overal.

Of althans, dat dénk je. Want veel van die alpaca’s zien er eigenlijk meer uit als een lama. Ken jij het verschil? 

Heel typisch is dat een lama banaanvormige oren heeft. Ook de vacht is meer haar in plaats van wol. Daarnaast zijn ze ook groter, en hebben ze een langere snoet. 

Kortom, een lama en een alpaca zijn twee heel verschillende dieren als je ze van wat dichterbij bekijkt. 

Bergvolkje

De meeste alpaca’s leven met hun hoofd in de wolken. Op de Peruviaanse hoogvlaktes. Daar worden ze door de bergvolkeren in grote kuddes gekweekt. Hier bij ons zie je steeds meer alpaca-boerderijen. Net zoals koffiebars duiken ze overal op. Je kan er met de dieren wandelen en ze knuffelen.

Aai poesje, aai poesje

Je ziét het al, maar voelen is nog beter: een alpaca is megatastisch knuffelig! Net zo zacht als een klein kuikentje ;). Maar dan in het groot.  Dat is toch fantastisch? En als je die vacht dan een beetje opendoet, dan zie je allemaal honderdduizend krulletjes. Net alsof hij pas naar de kapper is geweest voor een permanent.

Curieuzeneuzemosterdpot

Zo’n alpaca is ontzettend nieuwsgierig. Zoals “ons mama” het zegt: een echte curieuzeneuzemosterdpot dus.  Ze hebben een zachtaardig karakter, en doen geen vlieg kwaad. Met hun grote ogen kijken ze helder de wereld in. Het zijn ook echte kudde-dieren. Samen kunnen ze alles aan!
Jij bent welkom in onze Haakbeest-familie. Zodat jij ook het gevoel hebt dat je de wereld aan kan. Ook nieuwsgierig naar alles durft te kijken. Want steun van anderen, dat is zo ontzettend belangrijk. Steun van anderen, dat is alles. 

VERBORGEN: Steun het goede doel!

Het zal je niet verbazen dat Het Haakbeest verzot is op dieren waarschijnlijk. Wel, vanaf nu willen we dat jij ook je steentje kan bijdragen voor het welzijn van de dieren op onze planeet. Het leuke hieraan? Dat kost je helemaal niets extra! Wij zorgen ervoor dat jij zo ook een bijdrage levert aan het WWF.

Al wat je hiervoor hoeft te doen is onderaan deze pagina ons nieuwste patroonboek of pakket bestellen. Wij zorgen voor de rest!

Een quote van Hanne, de Alpaca expert

Dit patroon wordt 'Grand Champion'. Die wint een beker. Echt, waauw! Kei chique gedaan. Waar kan ik die kopen?
Dat wordt het masterpiece in mijn collectie.

Hanne van Alpaca Flanders

Wat een prachtpatroon, en zo duidelijk en uitgebreid, petje af, dat hebben jullie weer goed gedaan 🙂

Kim Coomans

Dag Elke,

Ik heb de schildpad van het vorige pakket pas dit weekend afgewerkt en ben onmiddellijk aan de Alpaca begonnen.
Toen ik aan de krulletjes begon was het even prutsen en knoeien maar toen mijn jongste zoon kwam kijken en vroeg wat ik deed, bleef hij naar mijn geknoei kijken. Toen ik zei dat ik hier het geduld niet voor had om alle krulletjes te doen, zie hij: je moet gewoon volhouden want het is mooi dus ben je goed bezig.
Raar hè hoe we zelf de eerste zijn om onze kinderen aan te moedigen maar dat niet met onszelf kunnen ? Wat een geluk dat de kinderen daar zo goed in zijn anders was er niemand om ons even terug te fluiten als we weer eens te streng voor onszelf zijn.
Gewoon leren genieten van het creëren van een leuk haakwerkje en blijven oefenen want oefening baart echt wel kunst.

PS de schildpad is prachtig geworden, misschien een beetje te dik opgevuld (dikke buik zoals ik 🙂 ) maar het vulsel zal zich nog wel een beetje zetten.
En eerlijk gezegd de krulletjes van de Alpaca vallen wel mee. De ene gaat wel vlotter dan de andere, maar ik knoei al niet meer bij elke krul :-).

Marijke Wanten

Maak kans op een partij golf tussen de levensechte alpaca’s

Bestel jouw haakpatroon van ons alpaca ontwerp (als digitaal patroon, boek of pakket) en maak kans op een gratis duo ticket voor een partij golf tussen de levensechte alpaca’s.

PATROON

De digitale generatie
7
50
  • Digitale boek
  • Volledig uitwerkt op 60 pagina's
  • Maak kans op Alpaca Golf*

BOEK

De klassieker
12
95
  • Patroonboek
  • Volledig uitgewerkt op 60 pagina's
  • Maak kans op Alpaca Golf*
Populair

PAKKET

Het vip-arrangement
53
80
  • Volledig haakpakket
  • Inclusief patroonboek
  • Maak kans op Alpaca Golf*

* Koop je ons alpaca ontwerp voor 20 april 2019? Dan maak je kans op een gratis duo ticket alpaca golf, aangeboden door AlpacaWorld Flevoland.

Beste Elke van harte proficiat met uw nieuwe creatie,hij is prachtig die mooie alpaca.
De brochure is mooi met mooie foto's die u direct goesting doen krijgen om te beginnen. Het is fantastisch.

Frieda

Ook jouw optie zit er tussen

Iedereen is uniek, iedereen is anders. Daarom kan je ons nieuwste ontwerp in 3 varianten ontvangen.

Digitaal patroon

Hou jij van je tablet of computer, en bewaar je het liefst jouw patronen in een (al dan niet geordende 😉 ) map daar? Dan kies je best voor de digitale optie. Het patroon komt als een printbare PDF. Je kan hem dus ook uitprinten zodat je lekker kan kribbelen op je uitgeprinte papieren versie. 

Patroonboek

Hou je van een mooi boek, of ben je niet zo mee met al die technologie? Dan kies je best voor het patroonboek. Ons patroonboek wordt gedrukt in kleur, gelijmd en voorzien van een stevige kaft. Jij vindt jouw boek in je thuisbibliotheek in een handomdraai, want op de rug vind je de collectienummer én de titel terug. Deze collectie wil je niet missen!

Pakket

Wil je graag meteen aan de slag? Kies dan voor het pakket. Dan ontvang je niet alleen het prachtige patroonboek, maar meteen ALLES wat je nodig hebt om het patroon volledig af te werken (en dan bedoelen we echt alles). Van veiligheidsogen, vulling en garen tot stekenmarkeerders, haaknaald en zelfs de borduurnaald. Een tasje thee, een koekje en een schaar (of een sterke man 😉 ). Dat is het enige wat jij nog aan je pakket hoeft toe te voegen. Ook handig voor op vakantie of als cadeautje.

Meer alpaca's