Over ons

Wie zijn we?

Ik ben Elke,

Thuiswerkmoeder van Evelyne (13.02.2011) en Annabelle (12.04.2014),
Draagconsulente bij HET DRAAGBEEST
Creatieveling van HET HAAKBEEST

Haken kreeg ik al van kleins af mee: mijn mama was een kei in het filethaken. Toen ze van mij zwanger was, haakte ze een sprei voor op bed, en ook later hadden we gehaakte gordijntjes aan het keukenraam.

Als linkshandige werd ik al gauw een echte autodidact als het op handwerk aankwam. De lessen op school (ja, die kregen wij nog!) waren een drama, want het constante spiegelen ging me niet geheel goed af. Sinds de lagere school had ik dan ook eerder breipriemen dan haaknaalden vast: dat had ik rechtshandig geleerd!
Met mijn (al dan niet mooi rechte) lapjes van goedkoop garen knutselde ik aan een lappendeken (dat echter nooit volledig is afgeraakt, maar wél is bewaard!).

Pas toen ik zwanger werd van onze eerste dochter besloop het haakvirus me pas echt goed. Sindsdien gaat er geen dag voorbij zonder haaknaald in de hand.
En toen ik op een dag een boekje met amigurumipatronen tegenkwam, was ik meteen verkocht. Deze leuke beestjes vulden mijn huis en mijn hart. Het werd al snel mijn grote liefde, mijn passie, en die wilde ik heel graag met anderen delen.

En zo ontstond HET HAAKBEEST in 2013. Ik begon klein met de reeks Catania en een paar haaknaalden, en stelde onze woonkamer wekelijks open voor andere haakfanaten. Ik werkte vaak op bestelling, en zo ontstond ook de poppenmoeder en poppenvader, 2 producten die heel kenmerkend voor me zijn: ze combineren mijn passie voor haken met mijn werk als draagconsulente bij HET DRAAGBEEST.

Al gauw kreeg de webshop meer vorm, en puilde de "winkelruimte" uit. Tijd voor uitbreiding!

In 2016, na onze verhuis van Boortmeerbeek naar Haacht, kreeg  HET HAAKBEEST dan ook een échte winkelruimte waar je kan snuisteren tussen een -inmiddels- uitgebreide collectie. De gerenoveerde, ruime atelierruimte geeft mijn man en kinderen de mogelijkheid gewoon lekker thuis te blijven op vrijdagavond, terwijl wij ongestoord kunnen genieten van een kopje thee, een koekje en een heerlijk avondje haken tijdens HET HAAKATELIER.

Veel plezier hier!

Specialisaties/interesses

  • Haken voor linkshandigen
  • Amigurumi 
  • Vertalingen

TOP