De haakacademie

#iedereenaandehaak

Hoi creatieveling,

Wij van Het Haakbeest hebben een missie. Zoals de hashtag in de titel al zegt: wij willen iedereen aan de haak. Hoe geweldig zou het zijn om te zien dat de volgende keer dat jij de trein neemt, iedereen in plaats van op zijn smartphone, met een haakwerk op schoot zit? 

Iedereen aan de haak krijgen... dat kan pas met duidelijke instructies. Héél duidelijke instructies. Want YouTube mag dan wel VOL staan met video's over haken, daar een weg in banen is alsof je met een limousine door een afgelegen bosgebied moet rijden: Niet Te Doen. 

En daarom richtten wij een haakacademie op.

Want die knuffeltjes, die hebben toch af en toe nét wat andere technieken nodig dan de omslagdoek van je oma. Toch als je een gewéldige knuffel wil. Wij zorgen voor alle in's en out's die je moet weten, om er voor te zorgen dat jouw knuffel helemaal perfect is. Want ook wij zijn pietluttig en perfectionistisch. We snappen het, als je toeren haakwerk uittrekt omdat er ergens één steekje niet helemaal is zoals je zou willen ;).

In onze haakbibliotheek vind je alle technieken in handige PDF's uitgewerkt. Voor links- én rechtshandigen. Want hé, we're not all the same!

En mis je nog wat? Laat het ons zeker weten! Onze haakbibliotheek is nog steeds in volle groei, en ook wij zijn nooit "uitgeleerd"

Heb je nog nooit gehaakt? 

Met ons e-book kan echt iedereen die zin heeft om een knuffel te leren haken aan de slag. Het is helemaal gratis, en bijna 40 pagina's lang. In kleur, en zowel voor links- als rechtshandigen! Zo weten we het zeker: iedereen kan leren haken. We hebben het meermaals getest, en zelfs linkshandige Stephane was er binnen de korste tijd mee weg!

In 9 stappen naar je eerste gehaakte knuffel

Altijd gedacht dat knuffels haken moeilijk is? Dat klopt niet helemaal. Het grote verschil met sjaals en dekens, is dat je met een aantal basissteken eigenlijk alle knuffels de baas kan. Wij zijn ervan overtuigd: ook jij kan dat!

Denk je van niet, omdat je 'al eens een keertje een video hebt willen volgen' en het niet lukte? Dat dacht Stephane ook :). Maar wij zijn volhardend. En dus hebben we keihard ons best gedaan. En alles hélemaal uitgespit. Met resultaat! Want na een paar uur was Stephane er -eindelijk en voorgoed- mee weg. Hij leverde een eerste, geweldige project af. En ook de anderen die je voorgingen.

Met dit e-book heb je jouw handleiding naar een perfect eindresultaat en kan ook jij knuffels haken. En het leuke is, dit e-book is helemaal gratis! Sterker nog, we geven ook het bijhorende patroon voor je eerste beertje er GRATIS bovenop! Het is immers onze missie om iedereen aan het haken te krijgen.

In dit e-book vind je:

 • Stap voor stap gids vanaf 9 jaar
 • Elk stapje, maar dan ook echt elk stapje uitgeschreven
 • Gedetailleerd fotomateriaal, zowel links- als rechtshandig
 • Inclusief handige tips en weetjes
  • Hoe kies ik het juiste garen?
  • Welke haaknaald gebruik ik het beste?
 • Met een minimum aan oefensteken: haak meteen je eerste beertje, want al doende leer je


Ben je linkshandig?

Elke en Stephane ook :). En we weten hoe lastig het is om als linkshandige iets aangeleerd te moeten krijgen van een rechtshandige. Het "gewoon even spiegelen" werkt voor een stuk, maar is niet altijd even gemakkelijk. Ik herinner me nog de uren frustratie in de lagere school, met een juf die het me maar niet kon uitleggen, en ik die het zo graag wilde leren.
Daarom hebben we ons e-book in 2 versies geschreven: eentje voor rechtshandigen, en eentje speciaal voor jou, als linkshandige. 

Vul onderaan deze pagina dus snel je naam, e-mail en voorkeur in voor links of rechtshandig. We sturen jou ons e-book zomaar gratis en voor niks én ogenblikkelijk naar je mailbox!

Oefenlapjes zijn zo ongelooflijk saai en demotiverend (wie wil er nu met een pannenlapje beginnen?). En daarom ontwierpen we een speciaal startpatroon. Met de vormen van dit uitgekiende beertje kan je ook meteen aan de slag. Zo wordt jouw oefenproject meteen jouw allereerst creatie! En ook dat. Ook dat krijg je hélemaal gratis meegestuurd!

Haakbibliotheek

Al onze haaktechnieken

Gebeten door de haakkriebels maar af en toe nood aan een paar tips? Op deze pagina verzamelen we al onze haaktips en haaktechnieken, zo kan je makkelijk en snel verder.

Haaktip

Elke week een nieuwe haaktip

Op zoek naar de juiste haaktip? Elke week voegen we hier eentje toe.

E-book

In 9 stappen je eerste gehaakte knuffel

 • Voor links- én rechtshandigen
 • Meteen aan de slag met een echt patroon
 • Alles wat je moet weten over haakgaren en haaknaalden
 • Inclusief het patroon van het Beertje

Je eerste haakpatroon

Beer

TOP