Blog

Rode wang, gele wang of gele buik? Moerasschildpadden, of als je het eens moeilijk wil zeggen Trachemys scripta, worden opgedeeld in verschillende ondersoorten. Zo heb je moerasschildpadden met een gele buik, die geelbuikschildpad wordt genoemd. Je hebt er ook met gele wangen, en die heet de geelwangschildpad. En de roodwangschildpad dan? Tja, die heeft rode wangen, natuurlijk.
Dit dier heeft het niet zo naar zijn zin in ons land. Daarom is de import ervan inmiddels verboden. Je ziet ze nog wel eens naast het water, waar ze lekker liggen te zonnebaden. Wil je als eerste dit interessante exemplaar ontvangen? Hou onze website & je mailbox in de gaten, op 7 januari onthullen

Word lid van Het Haakbeest

In 2019 pakken we ons Beestenrijk concept net iets anders aan. In 2019 kan je lid worden van Het Haakbeest. Vanaf januari lanceren we elke oneven maand een nieuw dier in ons Beestenrijk. Een beestige creatie. Een dier uit onze dierentuin, Het Beestenrijk. Elke oneven maand, dat is januari, maart, mei, juli, september en november.

Patroon van december: Pinguïn

Koning of keizer? De koningspinguïn wordt vaak verward met de keizerspinguïn, al zijn ze toch duidelijk van elkaar te onderscheiden. De koningspinguïn is wat kleiner, en heeft een feloranje wangvlek die niet verbonden is met het wit van de buik. Ook de kleur in de nek is veel feller dan bij een keizerspinguïn. Hun snavel is vrij recht, terwijl deze van de keizerspinguïn krom is. Koningspinguïns leven op de eilanden rond Antarctica. Ze vermijden het dikke pakijs.
TOP