Blog

Olifanten zijn de grootste landdieren van de wereld. Ze kunnen wel 3000 tot 6000 kilogram wegen! De zwaarste ooit woog zelfs 12.000 kilo. Pfoe, je wil niet dat die op je voet gaat staan. Wij spreken meestal van "de olifant", maar eigenlijk zijn er 2 soorten: de Afrikaanse en de Aziatische olifant. Een Afrikaanse olifant heeft veel grotere oren, enorme slagtanden en heeft 2 in plaats van 1 vinger aan de punt van zijn lange slurf.

Sneak preview voor juli

Deze grote loebas is dé grote favoriet van "ons bobon", mijn grootmoeder. Inmiddels staat haar huis vol, maar deze versie heeft ze nog niet. Iets minder kleurrijk dan vorige maand, maar daarom niet minder spectaculair. Hij heeft het niet gemakkelijk gehad de afgelopen tijd, en is daarom een beetje verdrietig. Ben jij zijn steunpilaar?
De prachtige, gekleurde mannetjes van de blauwe pauw spreken tot de verbeelding. Pauwenveren, of "pauwenogen", worden echt o-ve-ral gebruikt. Zélfs in de natuur, want je ziet ze ook op de vleugels van vlinders. Er zijn ook vissen en reptielen die "pauwoog" in hun naam dragen. De veren van de pauw staan voor trots. In het Keizerrijk China werd een pauwenveer op de hoed als hoge onderscheiding gezien. En ook wij kennen de uitdrukking "zo trots als een pauw". Het zijn overigens alleen maar de mannetjes die over zulke prachtige veren beschikken. De vrouwtjes zijn sober bruin.

Sneak preview voor juni

Onlangs zei iemand het nog in de winkel: er zijn zoveel dieren grijs en bruin. Mwah, dat vinden wij eigenlijk niet. Sterker nog, we zijn er zelfs zeker van dat het niet zo is! Ons oog valt ook altijd op deze gekke dieren als we naar de dierentuin gaan. Blauwe poten, oranje bekken, rode wangen,... Je kan het zo gek niet bedenken.
TOP